Sacred Ground - Rotterdam
Oki Style Yoga

Oki Style Yoga brengt je in contact met wat er in je leeft. Het ontspant niet alleen lichaam en geest, maar bevordert ook de gezondheid en de vitaliteit. De afwisseling van rustige en actieve oefeningen werkt harmoniserend en stimulerend. Oki Style Yoga brengt je in contact met je sterke en je zwakke kanten. Je natuurlijke neiging om te groeien en je te ontwikkelen wordt bevorderd.

Okido Yoga is ontwikkeld door de Japanse Meester Masahiro Oki (1921–1985), die zich heeft gewijd aan het bestuderen van o.a. oosterse en westerse geneeskunde, religie, yoga (o.m. bij Gandhi) en de martiale kunsten in diverse landen. Vanuit deze kennis en ervaring heeft hij een eigentijdse, soms dynamische vorm van yoga ontwikkeld, die goed aansluit bij onze westerse, vaak (te) drukke manier van leven.

De lessen

De lessen omvatten o.a. oefeningen om de houding te verbeteren, gewrichten en spieren te versoepelen, de buik(organen) te versterken, e.d. Ook wordt er aandacht besteed aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen. De oefeningen brengen je in contact met je sterke en zwakke kanten. Je natuurlijke neiging om te groeien en je te ontwikkelen wordt bevorderd. Hierdoor ontstaat een meer ontspannen houding, verminderen stress en blokkades, gaat je levensenergie beter stromen, voel je je sterker, kom je lichamelijk én geestelijk meer in balans, kan harmonie ontstaan en wordt genezing bevorderd. Dit kan in deze tijd met z'n sterk wisselende, soms onverwachte omstandigheden een grote steun zijn en heel verrijkend werken.
Bij de lessen wordt er in beperkte mate gebruik gemaakt van oefeningen in tweetallen en diverse correctie- en behandeltechnieken.

Praktische informatie

De lessen zijn in overleg. Tijdens schoolvakanties en in de maanden juli en augustus is er geen les.
Kosten € 11,25 per les, maandelijks bij de eerste les te voldoen. Er is een maand opzegtermijn en daaraan gekoppeld € 40,- borg.

Het is mogelijk om voor € 25,- drie proeflessen te volgen. Kom je drie achtereenvolgende lessen op proef en besluit je toch niet door te gaan, dan geldt: niet goed, geld terug. Zo kun je dus vrijblijvend kennismaken.
Besluit je wel door te gaan, dan is er 1 maand opzegtermijn met daaraan gekoppeld € 40,- borg.
De lessen zijn in Zutphen of omgeving.

Docent

Leen Postma beoefende vanaf 1988 Okido Yoga bij diverse docenten, waaronder Mizue Tamaki.
Hij heeft in het Okido Yoga centrum van Nederland, de 'Dojo' in Laren (Gld.) de opleiding Meiso Shiatsu gevolgd en volgde er geregeld trainingen. Sinds 1990 geeft hij Oki Style Yoga aan diverse groepen. Hierbij maakt hij gebruik van Okido yoga en soms van andere oefeningen en technieken.
Sinds 2005 is hij voorzitter van de Stichting Okido Yoga Dojo Nederland.